HOROSCOP CARIERA 2011

Dragii mei,

Am vazut cum vom sta cu finantele in 2011, dar va propun sa vedem si cum vom face rost de bani prin activitatea profesionala pe care o desfasurati din previziunile realizate de astrologul profesionist Camelia Patrascanu, articol publicat in 01.12.2010 pe horoscoptv.ro:

Horoscop Cariera 2011

BERBEC 2011

Batalie mare in zona carierei, inca de la finalul anului 2010! Lunile decembrie 2010 si ianuarie 2011 aduc un tranzit de planete numeroase, puternice, energice in zona carierei si a realizarii. Pentru unii este un moment prielnic inca de la inceputul anului, pentru a-si defini ce vor sa faca in viata si care vor sa fie imaginea ce-i reprezinta, rolul ori functia.

Un alt moment important, dincolo de prima luna a anului, care este cea mai fierbinte, este intrarea planetelor in Berbec. Asta se intampla pe tot parcursul primaverii, este un interval destul de mare. Incepe inca de la mijlocul lui februarie, cand Jupiter intra in Berbec. Alaturi de Jupiter, se vor afla si Mercur, in perioada 9 martie-15 mai 2011, apoi Uranus dupa 12 martie, apoi Luna Neagra dupa 23 martie, Marte vine si el pe 2 aprilie si sta pana pe 12 mai (este planeta care va guverneaza), Venus intra si ea in Berbec dupa 22 aprilie.

Este un trend planetar in Berbec, de la mijlocul lui februarie si pana dincolo de luna mai, care va face extrem de curajosi, de energici, cu spirit de initiativa, spirit combativ, spirit de opozitie. De altfel toate planetele din Berbec se vor afla in opozitie cu Saturn si in cuadratura cu Pluton, din zona carierei.

Este o primavara deosebit de incitanta si deosebit de valoroasa. Marile schimbari din viata voastra pot avea loc, sau pot fi decise in lunile martie-aprilie 2011 in special, cand dispuneti de aplomb, de indrazneala, de curaj, de insolenta, de obraznicie, sau de temeritate absolut exceptionala. Este poate momentul cel mai valoros din an pe care se bazeaza toate celelalte luni ale anului, pentru ca deciziile cele mai mari, cele mai angajante si cele mai transformatoare este prielnic sa fie luate acum, pentru ca dispuneti in primul rand de curaj si de capacitatea de a privi foarte onest in viata voastra. In felul acesta va asumati si consecintele deciziilor voastre. Tranzitele planetare pledeaza pentru un astfel de curaj. 

In general, in 2011 sunteti persoane extrem de cutezatoare, cu atat mai mult cu cat acest tranzit planetar  va face si mai indrazneti. Poate pe unii dintre voi ii indeamna la gesturi aproape nebunesti. Trebuie sa va asumati consecintele acestor gesturi, unele pot fi absolut necesare, chiar daca aduc tulburari si creeaza furtuni in viata voastra. Numai asa pot avea loc schimbari majore, schimbari de destin – in acelasi timp trebuie sa va asumati consecintele, iar acestea nu tin numai de persoana voastra, ci de felul in care oamenii de langa voi sunt atinsi. Asta implica explicatii de dat sau asigurarea unui context din care fiecare sa-si poata lua explicatiile necesare.    

O alta perioada interesanta pentru cariera si relatiile de colaborare este intre 23 august si 25 septembrie, cand mai multe planete traverseaza zona muncii. Este vorba de Mercur, de Soare si de Venus si vi se promite in aceasta perioada, dupa toata furtuna din primavara, cimentarea unor relatii de colaborare, chiar o “bucatarie” profesionala de care aveti nevoie, mai ales daca ati hotarat mari schimbari. Sunt zile prielnice pentru a va clarifica raporturile cu colegii, cu noul loc de munca sau cu contextul profesional in care va aflati si pentru a va pune viata in ordine.

Apoi Marte, planeta voastra, se instaleaza si ea in zona muncii si in zona “bucatariei” profesionale, a ordinii si organizarii in viata, iar asta se intampla toamna tarziu. Numai ca este un tranzit deosebit de spectaculos, pentru ca Marte va retrograda. In loc sa stea o luna si jumatate in zodia Fecioarei, va sta pana tarziu, la inceputul verii lui 2012. Este planeta care va guverneaza si de aceea se poate spune ca finalul de 2011 si prima parte a anului 2012 sunt extrem de intense in plan profesional, in sensul in care va ajuta sa va organizati viata acolo unde lucrati deja, ori poate la noul loc de munca, sau in noul context profesional in care va aflati, chiar daca n-ati schimbat nici profesia, nici locul de munca.

Este un final de an care va invita sa faceti legaturi foarte subtile, pentru ca lunile noiembrie-decembrie 2011 vor avea legatura cu evenimentele care se vor produce undeva in martie-aprilie 2012. Este posibil ca proiectele profesionale, discutiile, sau raporturile voastre cu colegii cu care colaborati din noiembrie-decembrie 2011, mai mult sau mai putin bune, sa fie clarificate abia in martie-aprilie 2012. Este bine sa tineti cont ce discutii purtati, cu cine purtati discutii, ce colaborari acceptati, in ce echipe lucrati, cu cine lucrati, ce termene acceptati, pentru ca toate lucrurile acestea, stabilite in noiembrie-decembrie vor fi cumva amendate, sau incurajate, clarificate, lamurite, sustinute in martie-aprilie 2012. Uitati-va atent in noiembrie-decembrie la mediul vostru de lucru si la colegii vostri, la ierarhia in care sunteti prinsi, la cum se poate promova in ierarhie!

       Asa incat anul 2011 este foarte intens in prima jumatate, pana pe la finalul lunii mai, cu accent pe pasajul decembrie 2010-ianuarie 2011, cand evenimentele sunt provocate de superiori, de persoanele importante care au putere de decizie la locul de munca, dar si de felul in care va asumati functia si rolul profesional.  Poate ca sunt evenimente provocate mai mult de sistem sau de regulamentele pe care trebuie sa le respectati la locul de munca, de cadrul in care voi functionati profesional. Apoi, in primavara, sunt provocate chiar de voi, de deciziile pe care le luati, mai ales de nemultumirile voastre sau de noua viziune a implinirii si realizarii pe care o aveti pentru persoana voastra. Asa incat, in februarie-mai se impun hotarari majore care pot duce la iesirea dintr-un sistem, sau impunerea unor conditii pentru a mai ramane acolo.

TAUR 2011

Anul 2011  aduce cateva scurte pasaje de care este bine sa stiti, ce pot crea modelari ale acelor decizii din 2009. Primul interval important este de la mijlocul lunii ianuarie, pana undeva spre 22 februarie, cand  Marte, Mercur, Soarele, tranziteaza zona carierei si creeaza unele mici tensiuni. Pot fi tensiuni legate de relatia voastra cu superiorii, de legatura voastra cu sistemul in care functionati, cum va incadrati in toata organizarea bucatariei profesionale, daca va mai regasiti in schimbarile care poate au avut sau au loc la inceput de an, in straturile decizionale, daca acceptati ordinele care vi se dau.

Toate aceste mici tulburari, sau provocari mai bine zis, din zona ianuarie-februarie, va pot conduce mai tarziu la decizii importante. Pe de alta parte, insa, trebuie spus ca primavara, in marea ei parte, prin tranzitele in Berbec, anunta miscari si schimbari la care nu luati parte si nu sunt generate de voi. De aceea este mai indicat sa urmariti teatrul acestor schimbari, care se vor simti mai puternic abia din martie-aprilie, pana prin mai. Sunt evenimente care ating “bucataria” voastra profesionala, relatiile de colaborare, echipele in care lucrati, obligatiile pe care le aveti. Dar sunt generate de contexte, de o miscare generala, in care toata lumea este prinsa. Poate chiar unele schimbari sunt date de ce se intampla in economie, sau alte zone ce ating mediul profesional.    

Puteti avea sentimentul (foarte puternic), in martie, aprilie si mai, ca nu mai sunteti stapanii destinului vostru profesional, ca lucrurile aluneca sau ca trebuie sa luptati mai curand cu arme ascunse ca sa va puteti mentine locul. De aceea as zice ca este o perioada valoroasa pentru analiza, pentru documentare, chiar daca trebuie sa stati pe margine. Poate este mai bine asa, decat sa va aruncati in valtoarea evenimentelor, caci ele sunt foarte navalnice, ca intotdeauna cand planete importante se instaleaza in Berbec. Ar trebui sa analizati si sa stati pe marginea terenului o vreme, caci, sa nu uitam, Jupiter se va instala in zodia voastra si va va da toata forta si energia necesare pentru actiune.

Asta se intampla din 5 iunie, deci pana la finalul lui mai, traversati mai curand o perioada de contemplatie, de analiza, de meditatie si corectie. Este vorba de corectia unor decizii sau actiuni in care v-ati implicat poate chiar in primavara lui 2010, undeva in aprilie-mai si poate ca traiti consecinta sau rezultatele acelor initiative, care poate nici acelea nu au fost in totalitate dirijate de voi.

In primul rand apare Soarele cand incepem sa-i sarbatorim pe Tauri, din 21 aprilie. Apoi, urmatoarea planeta care vine este Marte, din 11 mai, iar cu Mercur, Venus, Jupiter, capatati curaj, initiativa, entuziasm, incredere in fortele proprii, multumire de sine, mandrie, stima de sine, dorinta de a face schimbari in viata voastra. Poate fi vorba chiar de abordarea unor subiecte sau domenii de care v-ati temut pana acum, nu ati avut curajul sa le abordati, fie ele in zona profesionala sau relationala. Poate fi vorba chiar de sanatate pentru unii dintre voi. Este important, daca vreti rezultate si capacitate de munca. Asa incat, este un pasaj foarte bun in viata voastra, in finalul de primavara, inceputul de vara, in care puteti sa actionati. Veti avea conditii si ocazii sa iesiti de pe marginea terenului, de acolo de unde v-ati antrenat si sa intrati in joc. Numai inceputul de primavara este mai tensionat si poate va recomanda un pic mai multa intelep-ciune, discretie. Dupa aceea, mingea este in terenul vostru.

De aceea se poate spune ca mai si iunie, reprezinta lunile in care puteti lua hotarari mari, pentru unii de a lucra in strainatate, sau intr-o companie straina, de a dezvolta proiecte care aduc colaborari cu companii importante. Pentru altii poate fi vorba chiar de o diploma, care le deschide posibilitatea de a se dezvolta profesional mai tarziu. De asemenea, poate fi o perioada in care pur si simplu aveti curajul sa luati decizii, sau sa va infruntati sefii, ori opozantii. Este apoi o urmatoare perioada importanta in plan profesional, abia in toamna tarziu, cand Soarele, alaturi de Venus, intra in zona muncii, in septembrie-noiembrie. Sunt luni bune pentru a va aseza lucrurile la serviciu, pentru a obtine rezultate foarte bune la locul de munca. Sa nu uitam ca de pe urma acestor rezultate veti putea, poate chiar din aceste luni – septembrie si octombrie – sa pledati pentru o marire salariala, sau sa primiti un profit. Este un pasaj de doua luni, valoros pentru colaborari profesionale, pentru a va clarifica rolul la locul de munca, astfel incat sa stiti exact ce aveti de facut si mai ales sa respectati anumite termene.

       Este asadar un an 2011 care continua un trend initiat in 2009, cand Jupiter in Varsator poate a adus ocazia unei propulsari, a unui progres in cariera. Apoi avem un final de primavara si un inceput de vara care va dau ocazia sa luati decizii importante, sa va plasati intr-o zona de lumina profesionala, sa clarificati raporturile voastre cu institutia in care lucrati, dar si cu sefii vostri. Apoi, septembrie si octombrie sunt doua luni ce va permit sa va consolidati pozitia la locul de munca, raporturile profesionale si felul in care colaborati cu colegii vostri, sa respectati anumite termene pentru lucrarile pe care le aveti in desfasurare, sa obtineti rezultate bune. Tineti cont ca aceste rezultate pot conduce si la progres financiar in 2012.

GEMENI 2011

In perioada 19 februarie-21 aprilie Soarele, Marte, Venus, Mercur si chiar Luna Neagra se afla in zona carierei. Sunt iarasi hotarari de luat sau de consolidat; daca deja le-ati luat, pozitia voastra este de clarificat in institutie, sau in raporturile cu persoanele care au putere de decizie si poate pentru unii dintre voi este o ultima sansa sa iasa din sistem si sa schimbe slujba, sau chiar profesia. 

Este o perioada destul de agitata, poate chiar confuza pentru unii dintre voi. Asa cum este specificul zodiei voastre, s-ar putea sa aveti de ales intre oferte ce apar simultan si cu distinctii slabe intre ele, asa incat sa va fie destul de dificil sa alegeti intre doua oferte de munca, doua posibile functii pe care le-ati putea imbratisa, sau roluri pe care ati putea sa le aveti la locul de munca. Este greu de spus care ar fi decizia cea mai buna, pentru ca Marte este implicat acolo, trebuie sa luati hotararea singuri. Trebuie doar sa cantariti care situatie va avantajeaza la capitolul imagine, prestigiu, respect, respectabilitate; poate ca decizia nu trebuie luata pe criterii financiare. De altfel, nici nu exista un tranzit in zona financiara in acest moment, asa incat toate oportunitatile sau schimbarile care au loc in primele luni ale anului trebuie gandite in functie de felul in care va simtiti, de cerintele locului de munca, de atuuri subliniate, de calitatile solicitate,  de felul in care va simtiti in acea functie, mai ales in contextul relational in care va plasati.

Apoi trebuie spus ca, incepand cu 12 mai, se intra intr-o zona de umbra, sau de discretie. Marte se afla in Taur si sunt multe lucruri de facut, de pus la punct. Chiar trebuie sa va dedicati sarcinilor pe care le aveti de rezolvat. Este un pasaj important si chiar daca am pomenit de discretie, nu trebuie inteles ad litteram. Marte in Taur, in general, va obliga sa va dedicati lucrului pe care vi l-ati asumat. Chiar daca planetele tranziteaza Gemenii, si aveti motive sa va simtiti bine in viata voastra si in pielea voastra, totusi Marte spune ca acest bine sa fie folosit cu intelepciune – si mai ales catre scopul pe care l-ati tintit si catre lucrul pe care trebuie sa-l rezolvati

Jupiter se instaleaza in Taur din 5 iunie si pana pe 30 august se afla in tranzit drept. Este perioada in care puteti beneficia de sponsorizari, de ajutor, de sprijin, de recomandari foarte bune. De aceea este recomandabil ca zona mai-iunie sa va gaseasca apti, disponibili, prezenti. 

Apoi un alt pasaj interesat din punct de vedere profesional este dictat de tranzitul lui Saturn in Balanta, nu in zona muncii, ci in zona abilitatilor. Pe baza acestui tranzit, ce dureaza pana in toamna lui 2012, va puteti desavarsi un talent. Asta inseamna sa va slefuiti, sa va educati, sa va specializati, sa deveniti buni profesionisti, sa va autoinstruiti, sa capatati indemanare si pricepere, sa aveti o creativitate utila, sa aveti abilitati practice bine instituite.

Tranzitul lui Saturn in Balanta vrea sa va desavarsiti intr-un anumit domeniu si sa fiti constienti de valoarea si de talentele voastre. Lucrul acesta va va folosi in perioada 2013-2015 cand veti avea intr-adevar un tranzit important in zona carierei – poate chiar si 2013 si inceputul anului 2014 sunt foarte importanti, alaturi de Neptun in Pesti, pentru progres profesional. Trebuie sa va pregatiti pentru acei ani, iar zona de pregatire este acum, in perioada 20112012. Saturn in Balanta vrea sa deveniti specialisti intr-un anumit domeniu, domeniu pentru care deja manifestati inclinatie – aici vorbim de har, vorbim de talent, vorbim de abilitate, de o inzestrare, de o inclinatie care pot fi acum slefuite si educate.

       Mai trebuie spus ca Jupiter in Taur este benefic, chiar daca se afla in zona dinaintea zodiei voastre. Si intotdeauna un tranzit in zona de dinaintea zodiei voastre, aduce discretie si rabdare. Cu toate acestea, Jupiter este foarte fertil in Taur. Puteti castiga bani, daca nu acum, ceea ce faceti acum va poate aduce in curand bani. Asa incat Jupiter in Taur este valoros mai ales pentru sustinerea pe care o puteti primi, pentru sponsorizarile sau simpatia pe care le puteti castiga, mai ales in perioada iunie-august 2011. Chiar daca nu aveti intotdeauna un rezultat financiar concret in mana, trebuie sa va straduiti sa aveti relatii bune, sa cooperati pe o zona foarte clara, de pe urma careia veti culege niste roade foarte frumoase, sa clarificati raporturile voastre cu institutia, sa stiti exact care va sunt sustinatorii.

Jupiter in Taur, in zona iunie-august este extrem de benefic pentru a sti sa atrageti sprijin de partea voastra. O sa vedeti rezultatele acestui tranzit in septembrie-decembrie, cand Jupiter este retrograd in Taur – asta nu inseamna retragerea unui sprijin, ci trierea acestui sprijin pe care l-ati avut in lunile de vara. Veti sti exact cu ce oameni veti merge mai departe la drum, ce si cui trebuie sa-i cereti, de la cine puteti primi.

Asa incat 2011 se anunta un an interesant din punct de vedere profesional, chiar daca nu exista tranzite directe, majore in zona carierei. Nici nu este nevoie – dupa un tranzit de sapte ani al lui Uranus care a adus tot felul de schimbari ce au culminat cu 2009-2010, se poate spune ca acum sunteti invitati sa aduceti la suprafata talentele voastre exceptionale, (cei mai tineri au sansa sa-si identifice vocatia), iar pe baza acestor talente, a acestui instructaj pe care fiecare trebuie sa si-l faca, a unor noi indemanari capatate, 2013-2015 vin ca ani de succes, in special 2013, de progres, de salt profesional. Nu vorbim deocamdata in 2011 de bani, vorbim mai curand in acest moment de o treaba bine facuta, de atragere a norocului, a sprijinului si a sponsorilor de partea voastra, dar asta mai ales pentru ca va luati in serios talentele si vocatia.

RAC 2011

2011 promite schimbari la capitolul cariera, realizare, imagine publica, dar si drum in viata. Vorbim in special de schimbari in cariera, dar e posibil ca decizii majore in alt domeniu, de exemplu, cel conjugal-relational, sa atinga si cariera. De multe ori o casatorie a schimbat si ideile legate de realizare, de cariera, de profesie sau de afaceri.

 Viata voastra este profund zguduita din cauza tranzitelor planetare care vorbesc despre asta: Pluton in zona relatiilor, Saturn in zona caminului, Jupiter si Uranus in zona carierei. 

De la mijlocul lunii ianuarie si pana la finalul lunii mai, planete puternice trec in mars prin zona realizarii si a carierei. In primul rand, vorbim de Jupiter si de Uranus, cei doi grei care deschid o epoca importanta pentru voi. Uranus face ca aceasta epoca sa dureze sapte ani – schimbari majore, schimbari de sens, de directie profesionala, de profesie, pentru unii dintre voi, sau schimbari in alte zone ale vietii, care trag dupa ele si schimbari profesionale.

 Este o primavara a lui 2011 fierbinte, o primavara cu mari hotarari de luat, cu mari schimbari ce vin in viata voastra. Ele au legatura cu planurile, cu proiectele pe care vi le-ati facut in primavara lui 2010, pasajul februarie-martie-aprilie 2010. Acele planuri, acele proiecte ce pentru unii dintre voi au putut avea legatura cu persoane din strainatate, cu plecari in strainatate, sau cu studii in strainatate, pot genera acum un viraj major in viata. El nu este foarte placut, dar nu inseamna ca nu este progresist.

 Fiind o zodie conservatoare, este normal ca orice schimbare, chiar daca a fost dinainte gandita, acceptata si planificata, sa fie neplacuta. De aceea nu trebuie sa va speriati de tranzitele din primavara, este un moment prielnic pentru schimbari majore care zgaltaie din temelii existenta si o plaseaza in alt context. Are legatura cu ce ati sperat, cu ce ati visat, proiectat, discutat, planificat in primavara timpurie a lui 2010. Este un moment care va cere sa va implicati cu toata forta si sa aveti motoarele la maximum, pentru a face fata urgentelor care apar. Nu aveti foarte mult timp de gandire, de aceea este bine ca planurile sa fie facute inainte, pentru ca intotdeauna planetele in Berbec sunt foarte precipitate si nerabdatoare si aduc oportunitati care nu stau foarte mult in viata noastra. Trenul pleaca foarte repede si trebuie sa ne hotaram intr-o secunda. Nu este chiar stilul vostru, dar nici tranzitele acestea nu se intampla cu o frecventa foarte mare.

 Conjunctia Jupiter-Uranus, care atinge cariera, se produce la un interval mai mare de optzeci si cinci de ani! Asa incat trebuie sa dati tot ce puteti in primele luni ale anului. Dupa aceea, Jupiter instalat in Taur, din 5 iunie, va relaxeaza un pic atmosfera, va ajuta sa va instalati in noul context din viata voastra si mai ales sa va gasiti colegii, prietenii, sustinatorii, astfel incat sa simtiti ca v-ati plasat intr-un mediu familiar si prielnic. 

Tensiunile sunt mari pentru ca sunt lucruri dificile pe care trebuie sa le intreprindeti, atitudini pe care trebuie sa le luati putin contrare zodiei voastre – schimbari rapide, majore, rupere de trecut, repunere in ordine a unor legaturi personale – care si ele sunt importante si definitorii pentru voi, astfel incat viata voastra sa se poata schimba si sa poata tasni cu forta inainte.         

Apoi vorbim de un pasaj interesant din punct de vedere profesional, pentru ca poate aduce iarasi o urgenta in treburile voastre curente, pasaj care are loc intre 23 iunie si 6 august, cand Marte trece prin Gemeni si ambiguizeaza putin mediul profesional. Probabil ca sunt multe lucruri de facut in acelasi timp, sau poate ca trebuie sa va impartiti intre doua locuri de munca, unul lasat in urma, dar unde trebuie incheiate socotelile si unul catre care va indreptati, pentru cei care fac schimbari de loc de munca sau chiar de profesie.

Pasajul iunie-august va ajuta cumva sa puneti un punct final, sa incheiati o faza in viata voastra profesionala. Poate fi destul de delicat momentul daca ati ramas datori cu ceva, daca actele nu sunt puse in ordine, daca depindeti de un act pe care trebuie sa-l primiti. Poate fi o perioada un pic sacaitoare, dar tinandu-va de treburile pe care le aveti de rezolvat, pana la urma o scoateti la capat, cu atat mai mult cu cat din 6 august, Marte se instaleaza in zodia voastra si ramane aici pana pe 19 septembrie. Aveti suficienta darzenie si aplomb pentru a va impune parerea, deciziile, opinia, prezenta, punctul de vedere, pentru a va rezolva problemele care sunt de rezolvat.

Aproape pe tot parcursul anului Luna NeagraLilith sta in zona carierei. Schimbarile pe care le faceti si care sunt progresiste (chiar daca sunt incomode), isi vor arata roadele mai tarziu, poate undeva in 20132015. Aceste schimbari va pun intr-o situatie delicata si s-ar putea sa va intrebati daca sunteti competenti din toate punctele de vedere – sub aspectul diplomelor, pregatirii scolare, experientei profesionale, relatiilor sociale; daca sunteti competenti pentru aceasta schimbare care a venit; daca acoperiti toata plaja de posibilitati, sau de evenimente care urmeaza sa se produca; daca experienta voastra este suficient de complexa pentru a va da raspunsurile, solutiile de care aveti nevoie in situatiile care urmeaza sa apara.

 Lilith Luna Neagra aduce o umbra in viata voastra si o indoiala ca sunteti intr-adevar suficient de pregatiti pentru toate solicitarile. As zice doar ca este o indoiala care da bine la persoanele care vor sa se laude cu putina modestie, pentru ca intr-adevar, de fiecare data cand Lilith se instaleaza in zona carierei, o data la noua ani, ne invita sa reflectam la pregatirea noastra, la competentele noastre si la cat de adecvati suntem pentru provocarile pe care le traversam. Daca veti considera ca va lipsesc anumite elemente, atunci nu va ramane decat sa vi le completati, sau sa va purtati cu mai multa prudenta si discretie, pentru a nu intra in zonele unde nu aveti acoperire.

LEU 2011

Anul 2011 se anunta deosebit de spectaculos in planul carierei. Beneficiati de tranzite minunate ce va ofera suport, dar si oportunitati de avansare in cariera. Pe undeva seamana cu anul 2000, cand si atunci ati avut parte de acelasi Jupiter in zona prestigiului, afirmarii, realizarii si a succesului, a implinirii.

In zona muncii exista, pentru foarte multa vreme, planeta Pluton, pana in 2024. Nu se poate spune ca genereaza un eveniment, ci mai curand creeaza un mod de a aborda sarcinile de serviciu, sau activitatile in general, obligatiile si ordinea in viata voastra. Pluton militeaza pentru igiena profesionala – asta inseamna delimitarea unui drum foarte clar pe care vreti sa mergeti, colaborari profesionale extrem de functionale si utile pentru voi de ambele parti, o rigoare in viata profesionala, nevoia de a va face treaba cat mai bine – acesta ar fi trendul pana prin 2024.

In cadrul acestui tronson, poate ca anul 2011 este unul din cei mai importanti, cu oportunitatile cele mai frumoase si clare de reusita, de promovare, oferindu-va ocazia de a va afirma, cat este Jupiter in tranzit direct, din iunie pana la finalul lunii august. Chiar daca ocaziile sunt numeroase dar si extrem de tentante pentru promovare intr-o functie importanta, pentru a va pune in lumina intr-un proiect la care participati, asta nu inseamna ca sunteti lipsiti de incordari si de tensiuni – probabil datorita mizei. 

Jupiter intra in Taur, este un aspect major – asa cum am spus – asemanator cu cel din 2000. Probabil ca si unele situatii se pot repeta, sau simtiti ca ati mai fost pusi in fata unei alegeri importante, a unui raspuns pe care trebuie sa-l dati, acesta fiind unul din aspectele cele mai frumoase si cele mai norocoase. Jupiter se instaleaza in Taur, incepand cu luna iunie si va sta aici pana in mai 2012, o perioada foarte lunga, pentru ca va si retrograda foarte mult, din septembrie pana la finalul lui decembrie.

Este o perioada foarte buna, in care puteti beneficia de oportunitatile cele mai frumoase, in care este cazul sa va implicati si sa va asumati cu curaj poate chiar sarcini noi, mari, care va pot depasi posibilitatile sau experienta acumulata.

Pe de alta parte, unii dintre voi se pot gandi la un traseu pe cont propriu. Poate fi tentant sa faceti pasul sau macar sa va pregatiti pentru un astfel de demers, valorificand la maximum succesul din 20112012. Asa incat, din toate punctele de vedere, oportunitatile in cariera ivite in anul pe care-l traversati, mai ales in a doua jumatate a anului si mai ales in lunile de vara, sunt minunate pentru voi, pe termen lung. S-ar putea ca oportunitatile acestea, din zona iunie-august sa aiba legatura cu primele luni ale anului, cand sunt aspecte foarte bune legate de cunoastere, examene, deplasari si contacte. Cei care sustin examene finale pot sa foloseasca diploma imediat pentru promovare in cariera. Cei care se inscriu la un curs, chiar daca urmeaza sa termine cursul in luni bune, sau in cativa ani, au deja sansa sa-si aleaga un drum pentru cariera lor.

Nu trebuie sa neglijati primele luni ale anului, cu un Jupiter in Berbec extrem de pretios pentru planuri de viitor, pentru a putea vedea cu exactitate unde va duc alegerile voastre de-acum, cum puteti valorifica deschiderile pe care le aveti. Jupiter in Berbec este o pozitie foarte frumoasa, de curaj si de entuziasm. Poate multi dintre voi isi vor face proiecte de cariera pe care sa le urmeze si catre care sa se indrepte, ca apoi se se poata intalni cu oportunitatile.

 Poate pentru unii dintre voi apare si sansa de a calatori in strainatate in scop profesional, sau de a contacta persoane din strainatate si de a lucra pe un proiect comun. Asa cum am spus si studiile sunt extrem de valoroase la inceputul anului 2011, atat pentru cei care termina un studiu, o scoala, dar si pentru cei care abia cum se inscriu.

Urmatoarea perioada interesanta este 11 mai-20 iunie. Marte este in zona carierei si este insotit de Mercur, de Venus si de Soare, asa incat se poate vorbi de un trend planetar in zona carierei, a realizarii si a implinirii. Apar multe ocazii de afirmare, de darzenie, multa energie, tenacitate, implicare, multe oportunitati care pot aparea in viata voastra in aceasta perioada. Cel mai bine ar fi sa va focusati in acel moment pe ce aveti de facut, pe ce aveti de dat, nu pe cat de mare este sansa voastra in acest moment.

Este posibil ca in perioada mai-iunie sa apara o promovare, sau sa fiti dintr-o data intr-o lumina foarte favorabila, sa fiti oamenii momentului, liderii echipei in care lucrati, toata lumea sa astepte ceva de la voi, sau pur si simplu sa sesizati o oportunitate de a va reliefa. Este un moment de curaj pe care multi dintre voi il asteapta si pentru care s-au pregatit. As zice ca nu este nejustificat si nu se datoreaza doar circumstantelor norocoase, ci este rezultatul unei munci depuse cu mult timp in urma, a unui traseu pe care probabil l-ati ales demult, poate unii dintre voi inca din 2000. Poate avea legatura cu oportunitati profesionale care au aparut in anul 2009, cand Jupiter a fost in Capricorn si ati avut atunci un moment de expansiune profesionala. Daca ati valorificat acea sansa, atunci se poate spune ca mai-iunie 2011 este o prima perioada de culegere a roadelor. In tot cazul, sunteti in atentie, in lumina, iar scena este a voastra!

Un alt moment important in viata voastra, cu trimitere catre cariera, este momentul in care Marte va tranziteaza zodia, perioada cuprinsa intre 18 septembrie si 12 noiembrie. Acest aspect va da curaj, initiativa, impuls, fermitate, hotarare in tot ceea ce faceti si suficienta darzenie de a va impune in cariera. Poate un pic cam mult. Si trebuie sa stiti lucrul acesta, mai ales daca aveti de-a face cu superiori orgoliosi. Trebuie sa va dozati energia si sa fiti prezente entuziaste, dar in acelasi timp sa nu sufocati oamenii cu care lucrati, sau sa nu sabotati autoritatea persoanelor aflate in ierarhie mai sus decat voi.

FECIOARA 2011

Cel mai recent si important tranzit in zona muncii, a fost Jupiter in Varsator, in 2009 – sper ca l-ati valorificat. A fost un moment de expansiune profesionala, in care poate sarcini neobisnuite, mai mari decat pana atunci, v-au putut ajuta sa va afirmati, sa va evidentiati, au putut constitui o trambulina profesionala pentru voi. Pe de alta parte, era si indicatorul unei munci facute cu placere, tocmai pentru ca va stimuleaza imaginatia.

Anul 2011 nu mai aduce tranzite la fel de mari, deci sunteti cumva pe trendul acela. Va hraniti foarte posibil din actiunile temerare pe care le-ati intreprins atunci, daca ati avut curajul sa le intreprindeti, altfel n-a fost decat o oportunitate nevalorificata.

2011 ar putea avea legatura cu cariera din 2013, daca stiti sa valorificati un alt aspect indirect legat de afirmare si implinire si anume cel legat de studii si de calatorii, in scop de serviciu, in strainatate

Este vorba de Jupiter in Taur, instalat in aceasta zodie incepand cu 2 iunie, si care sta aici pana in mai 2012, dar perioada mai-august este cea mai importanta, cat Jupiter are mers drept in Taur. Asa incat cei care se vor inscrie la cursuri, sau cei care au absolvit o scoala si obtin o diploma, cumva isi contureaza zorii unei cariere foarte frumoase. Rezultatele unui studiu se pot vedea foarte repede in 2013, cand avansarea voastra ar putea depinde de un act pe care il detineti, o licenta sau o diploma.

Pe de alta parte, n-ar strica pentru toata lumea, indiferent de varsta, sa-si completeze cunostintele, sa faca un curs de specializare, sa invete de la cei care au mai multa experienta. Jupiter in Taur este foarte pragmatic si cumva, succesul vostru finaciar si profesional, mai ales in 2013, ca ecou al investitiei de acum, depinde de cat de multe cunostinte stiti sa acumulati in plan practic profesional.

Dar in 2011 exista cateva momente importante pe care e bine sa le cunoasteti, ele dinamizeaza  zona muncii si zona carierei. Chiar inceputul anului aduce un Marte in Varsator, intre 16 ianuarie si 23 februarie, alaturi si de celelalte planete importante, Soare si Mercur. Este semnul ca zona ianuarie-februarie agita apele. Este foarte posibil sa existe niste schimbari in mediul profesional, sa lucrati cu alti colegi, in alt birou, sa primiti diverse ordine, sa se reorganizeze activitatea sau sa apara diverse innoiri ale activitatii profesionale, nici bune, nici rele, dar care va dau posibilitatea sa va repliati, poate chiar sa va ganditi la un castig. 

Activitatea voastra, mai ales de la inceputul anului, in mod clar vizeaza o mai buna pozitionare si in plan finaciar, dar pentru a reusi lucrul acesta trebuie sa gasiti un loc mai bun, sau sa va repliati mai bine, mai ales daca exista schimbari in mediul profesional, astfel incat sa puteti profita de oportunitatile care apar in jurul vostru.

Un al doilea moment foarte bun este Marte in Gemeni, intre 20 iunie si 30 august, cu o puternica activare a carierei. Poate fi si o perioada care aduce tensiuni si framantari, tocmai pentru ca sunt mult mai multe oferte si oportunitati simultane, intre care este greu de decis.

Un alt moment foarte important, este instalarea lui Marte in zodia voastra, in 12 martie – va sta acolo pana la inceputul lui iulie 2012. Este o perioada foarte lunga, un final de an destul de interesant, pentru ca Marte va retrograda din ianuarie 2012, pana in aprilie 2012.  Asa incat, odata cu toamna, vi se cere foarte multa atentie, pentru ca evenimentele din aprilie 2012 au mare legatura cu cele din noiembrie 2011. Ele tin de decizii pe care sunteti gata-gata sa le luati in noiembrie si chiar decembrie 2011. Trebuie sa fiti atenti ce hotarari luati, pentru ca ele sunt foarte posibil sa fie nuantate, corectate, sau chiar contestate in perioada ianuarie-aprilie 2012. Asa incat se anunta un final de toamna extrem de energizant si interesant care va aduce forta, putere, vigoare, dorinta de manifestare, de implinire, de actiune, de a lua decizii, de a va implica in viata voastra, poate de a provoca o revolutie in viata voastra (corecta si progresista pana la urma). Dar pentru ca Marte sta prea mult in semnul vostru zodiacal, este semn ca veti avea timp sa si corectati deciziile din noiembrie si decembrie.

Pe de alta parte, este un final de an care va invita sa va vedeti mult mai clar defectele si calitatile. Este o lectie mai veche, pe care si Saturn in Fecioara v-a dat-o in perioada 2007-2009, iar Marte se adauga, acum, in 2011 si parca vrea sa puneti in practica ce ati invatat despre voi, ce ati hotarat voi ca este bun la voi, sa desavarsiti si sa aplicati cu tot curajul, ce ati hotarat ca trebuie slefuit, ca trebuie corectat la voi – in sfarsit, sa o faceti cu toata demnitatea.

Anul 2011 in planul carierei, asa cum am spus, aduce mai curand evenimente ce creeaza contexte bune si nu neaparat evenimente care aduc viraje in viata voastra in mod foarte clar.  Se poate spune, ca in 2011 puneti bazele unei realizari superbe, care va avea loc intre iunie 2012 si iunie 2013. Trebuie sa stiti sa o pregatiti, cu atat mai mult cu cat poate ultimii ani, ultimii zece ani, n-au fost foarte generosi cu voi din cauza tranzitului lui Neptun in Varsator. Neptun a adus pentru foarte multi dintre voi, mai ales pentru cei trecuti de prima tinerete, multa confuzie si neclaritate la locul de munca. Aceasta mai ales din 2000 incoace, poate cu diverse oportunitati de schimbare pe care unii chiar le-ati valorificat: schimbare la locul de munca, sau de serviciu, sau chiar de profesie (in special din 2003 incoace), cu momente critice care poate v-au dat speranta unor ascensiuni frumoase in 2007-2008-2009.

                       In 20122013 Jupiter in Gemeni aduce oportunitati, dar si curaj, oportunitati simultane si diverse. O proba ar fi sa alegeti dintre ele, desi tendinta poate fi sa tineti mai multi pepeni intr-o mana. Nu este posibil, ci va trebui sa-l alegeti pe cel mai mare, iar alegerile din 2012-2013 s-ar putea sa aiba legatura cu tot ce ati trait ca experienta profesionala in ultimii zece ani, mai ales din 2007 incoace.     

            De aceea as vrea sa ii linistesc pe cei care s-au straduit, dar nu au obtinut rezultate pe masura stradaniei, ca era destul de greu cu aceste planete bulversante, care marcheaza de fapt mai curand un trend, o colectivitate. Sunteti prinsi de fapt intr-o miscare sociala care a atins mai multe persoane si e destul de greu sa ajungi la o finalitate foarte concreta. Asa incat 2011 este un an care pregateste platforma pentru perioada iunie 2012– iunie 2013.

BALANTA 2011

n 2011, cariera este mai putin vizata de planete si mai mult planul relational este cel luat in atentie. Ceea ce inseamna, ca indirect putem vorbi de o cariera frumoasa, in crestere, daca puneti accentul pe relatii, pe parteneriate, pe legaturi, pe contracte, pe capacitatea de a iesi in evidenta, de a pune accentul pe munca voastra, astfel incat sa va propagati cat mai bine activitatea.

Se poate spune ca este un 2011, mai ales in prima jumatate a anului, foarte bun pentru propagare. Exista cateva aspecte planetare interesante care va incurajeaza in acest sens, insa inainte de a le aminti, as vrea sa va spun ca ultimii sapte ani au fost extrem de importanti pentru activitatea voastra profesionala, ani de care a trebuit sa profitati. Ce urmeaza de acum incolo, in 2011, in 2012, are legatura cu felul in care ati inteles sa va desfasurati activitatea la locul de munca, cu felul in care va raportati la profesia voastra, cu modul in care ati stiut de-a lungul timpului sa va dezvoltati profesional.

In ultimii sapte ani, Uranus, pentru ca acesta este astrul care a dat nota dominanta in ultima vreme, a pledat pentru mai mare independenta in zona profesionala. Pentru unii a insistat chiar sa activeze pe cont propriu, sa aiba o proprie firma, altii sa fie cat mai putin dependenti de sistem, de ierarhie, sau de sefi, gasindu-si un loc in sistemul profesional cat mai convenabil pentru ei, astfel incat sa aiba libertate de expresie si de creatie. Acest tranzit se incheie, iar ce urmeaza mai departe in 2011, 2012, 2013 si 2014 are legatura cu aceste schimbari pe care ati avut ocazia sa le faceti in perioada 2003-2010.

 In 2011, cele mai importante sunt primele patru luni din an, cu accent pe primele doua, cand foarte multe planete se instaleaza in zona relatiilor. Putem vorbi de progres in cariera, daca va bazati si pe legaturile pe care le puteti forma, pe felul in care va prezentati in fata celor cu care puteti colabora, de felul in care va propagati imaginea si activitatea.

Marte se afla in Pesti intre 23 februarie-1 aprilie. Este un moment favorabil pentru a actiona decisiv, cu curaj. Trebuie sa va sustineti opiniile, sa veniti cu solutii indraznete, sa va implicati mai mult in activitatea profesionala, sa cereti resursele de care aveti nevoie pentru a va desfasura activitatea, sa nu va lasati intimidati, sa gasiti colaboratorii cei mai buni, sa ii stimulati sa va ajute. Succesul profesional se bazeaza pe empatie, compasiune, intrajutorare. Este foarte posibil sa va ajutati un coleg. Daca lucrati cu publicul si cu clientii, este posibil sa fiti mai activi si mai energici in felul in care veniti in intampinarea clientilor vostri. Daca lucrati intr-o echipa, vi se recomanda sa va implicati mai mult, sa criticati mai putin si sa puneti umarul, fara sa mai gasiti atatea defecte celor cu care sunteti meniti sa colaborati in aceasta perioada.     

Alaturi de Marte si celelalte planete rapide, Venus, Mercur si Soare, creeaza un trend planetar puternic si foarte pozitiv in zona muncii. Asa incat primavara se anunta extrem de vivace la locul de munca, dar nu aduce neaparat schimbari majore de loc de munca, de loc de desfasurare a activitatii. Ele au fost stimulate in primavara anului 2010, cand a fost si un tranzit foarte valoros al lui Jupiter in zona muncii. Acesta v-a invitat sa va expansionati profesional, sa indrazniti mai mult, sa va intindeti aripile, sa va impliniti visele, sa va oferiti pentru activitati mai incitante, sa va faceti cu mai multa placere datoria la locul de munca (gasind elemente care sa va incante si care sa va stimuleze imaginatia), sa dezvoltati relatii profesionale mai fertile, mai ofertante, astfel incat sa aveti oameni in jurul vostru pe care sa puteti conta. Poate ca doar intervalul ianuarie-februarie 2011 mai trage o trena dupa acest 2010, cand se pot face schimbari inca foarte frumoase si progresiste la locul de munca.

Tot indirect, prezenta lui Saturn in zodia voastra va poate ajuta in cariera, pentru ca astrul aduce mai multa consecventa, capacitatea de a avea mai multa rabdare in ceea ce faceti, de a fi mai clari cu voi insiva si de a depista drumul pe care vreti sa mergeti. Dar si cum vreti sa mergeti, daca vreti sa ascensionati, ce functie vizati, cum vreti sa va raportati la cei din jurul vostru. Pana in toamna lui 2012, Saturn va ajuta sa va maturizati optiunile, sa vi le clarificati si sa vi le cimentati. Asta da o mai mare coerenta in tot ceea ce faceti si in zona profesionala.

Un alt moment important este tranzitul lui Marte in Rac, chiar in zona carierei, intre 4 august si 19 septembrie. Este o prezenta extrem de importanta si de benefica pentru cariera voastra – poate semana cu provocarile care au avut loc in vara lui 2007, cand Marte a fost retrograd in Rac. Este un moment care se deschide cu tranzitul planetelor rapide, Mercur, Soare, Venus, inca din 20 iunie, foarte important pentru felul in care stiti sa valorificati oportunitatile, sa va agatati de sansele care apar, sa va puneti in lumina, sa indrazniti proiecte noi, sa va rezolvati sarcinile pe care le aveti de rezolvat, cu rezultate foarte bune, care si probeaza de fapt, ce fel de profesionisti sunteti. . 

Un alt aspect care merita mentionat, este prezenta lui Neptun in zona muncii. Va sta aici o lunga perioada, mai bine de zece ani si creeaza un trend pentru urmatoarea etapa istorica in plan profesional. Neptun aduce dorinta de a ajuta prin ceea ce faceti, de a contribui, de a colabora mai bine cu oamenii din jur, de a crea un mediu mai bun atat pentru voi, cat si pentru oamenii apropiati. Asa incat puteti spune ca filosofia voastra se schimba un pic odata cu anul 2011, legat de felul in care va desfasurati activitatea, de ceea ce vedeti valoros in activitatea pe care o desfasurati. In sensul acesta, se poate spune ca acest an va face poate un pic mai atenti la detaliile subtile care v-au scapat in avantul vostru de a va reliefa si de a va realiza.

Este deci un an 2011 care, chiar daca nu aduce tranzite puternice in zona carierei, prin zona relatiilor pe care o activeaza si prin dorinta de a crea o atmosfera buna la locul de munca, spune ca puteti fi nu doar profesionisti foarte buni, ci si colaboratori, colegi pe care se poate conta.

SCORPION 2011

Anul 2011 este extrem de interesant si de favorabil pentru cariera si pentru munca. El continua anul 2010, cand ati avut tranzite foarte valoroase la final de primavara, inceput de vara, cand ati beneficiat de conjunctia Uranus-Jupiter. Ea a dat multor nativi dorinta de a schimba ceva important in felul in care isi desfasoara activitatea, unii locul de munca, altii profesia, altii atitudinea fata de profesie.

In tot cazul, au fost un final de primavara si un inceput de vara extrem de incitante si de interesante pentru voi si mai aveti acum o sansa in primele cinci luni ale anului sa vedeti daca sunt schimbari majore de facut si cum anume sa le faceti. Poate ca unii dintre voi chiar vor relua acele proiecte si intentii din vara anului trecut, din 2010, altii abia cum isi gasesc curajul sa ia in mod serios oportunitatea de a aduce modelari benefice in activitatea lor profesionala – asa cum am spus, pentru unii poate fi doar de loc de munca, pentru altii poate fi chiar de profesie.

Sensul acestor schimbari este unul extraordinar de interesant si nu este vorba doar de a va imbunatati viata profesionala, nu este vorba de a avea mai multa libertate, de a scapa de niste sefi care va bat la cap, pentru ca intr-adevar planetele insista sa va simtiti bine si sa faceti lucrurile in felul vostru. Deci nu este vorba doar de a avea mai multa libertate si de a scapa de lucrurile care va franeaza.

Aceasta schimbare vizeaza mai mult cum vreti sa fie in viitor pentru voi, cum vreti sa va simtiti la locul de munca, cum vreti sa va desfasurati activitatea, care sunt tintele profesionale pe care le aveti. In sensul acesta schimbarile devin oportune doar daca va duc acolo unde ati tintit. Au de castigat doar cei care au planuri pe termen lung sau cei care au viziune profesionala, cei care stiu mai precis unde vor sa mearga cu activitatea profesionala, cum vor sa se simta, ce roade vor sa culeaga si nu vorbesc numai de bani –  asta pentru ca planetele in Berbec vorbesc mai curand de felul in care va simtiti la locul de munca sau in timp ce va desfasurati activitatea.

Pe langa Jupiter, o alta planeta care creeaza un trend pe sapte ani se instaleaza in zona muncii. Este vorba de Uranus, care pledeaza pentru libertate si creativitate, pentru lejeritatea de a va face programul asa cum considerati voi de cuviinta. Conteaza mai mult rezultatul si mai putin maniera prin care atingeti acel rezultat, in tot cazul o maniera foarte libera si foarte creativa.

Timp de sapte ani, Uranus va sta in zona muncii si amprenteaza puternic atmosfera profesionala; poate ca aceasta planeta se va implica si in felul in care va alegeti colaboratorii si in felul in care va alegeti locurile de munca si in felul in care va desfasurati activitatea, dar si tipul de activitate pe care o desfasurati. Uranus vorbeste si de noua tehnologie, de modernizare tehnologica profesionala, astfel incat sa fiti foarte in pas cu vremurile si poate chiar sa fiti cu un pas inaintea colegilor vostri, sau activitatea voastra ocupa o nisa foarte bine delimitata si va aduce prin aceasta un inedit pe piata, originalitate, indrazneala, creativitate, spontaneitate. Poate ca faceti lucruri la care colegii vostri nu s-au gandit, sau rezolvati problemele intr-o maniera plina de ingeniozitate.

Asa incat se poate vorbi de o primavara extrem de incitanta: Marte se instaleaza in zona muncii intre 2 aprilie si 10 martie, fiind al doilea guvernator alaturi de Pluton pentru voi; de aceea este o planeta importanta. Este o primavara, asa cum am spus, foarte fierbinte, datorita faptului ca Mercur este retrograd intre 29 martie si 22 aprilie. Trebuie sa argumentati foarte bine orice idee sau solutie, iar daca va opuneti unor masuri pe care le aleg sefii vostri, trebuie sa fiti foarte indrazneti, curajosi si sa aveti argumente serioase, pentru ca Mercur vorbeste de dovezi, de acte, dar si de dispute care sunt foarte lucide. 

SAGETATOR 2011

Cel mai recent si important tranzit in zona carierei a fost in 2007-2009, cand Saturn s-a aflat in Fecioara. A fost momentul in care cariera voastra se putea consolida, locul vostru in ierarhie se putea cimenta, puteati ascensiona, cu conditia sa castigati respectul in mediul de lucru.

Au fost ani, poate pentru unii dintre voi, grei si provocatori, dar rasplata o veti avea multi ani de-acum incolo. 2011 se inscrie in acest siaj benefic de care pot beneficia cei care au stiut atunci sa profite de ocazie sau sa dea din coate si sa-si respecte rolul si functia.

Pentru 2011 putem vorbi de prezenta unor planete importante in zona muncii, in special de Jupiter. Este un an care nu va lasa doar sa culegeti laurii perioadei 2007-2009, ci va solicita sa expansionati profesional, mai ales in a doua jumatate a anului.

Tranzitul lui Jupiter in Taur se repeta odata la doisprezece ani, asa incat puteti sa-l comparati cu momentul din 1999-2000. Puteti rememora provocarile de atunci, cum le-ati facut fata, iar aceste posturi in care sunteti pusi, se pot repeta si puteti spera sa dati niste raspunsuri mult mai inalte, mult mai valoroase – sa profitati mai mult de pe urma oportunitatilor.

Jupiter intra in Taur pe 5 iunie 2011 si sta acolo pana in iunie 2012. Este un interval extrem de prielnic pentru cei care vor sa progreseze, vor sa expansioneze profesional, sa-si dezvolte activitatea, sa faca si altceva, sau sa o faca mai bine. De asemenea este un aspect bun si pentru relatii profesionale, legaturi bune, de sustinere. S-ar putea ca multi dintre voi sa-si spuna problema cat de corecta este munca lor din punct de vedere administrativ, juridic sau moral, daca se simt bine cu ceea ce fac, daca ei cred ca ceea ce fac este util, este sanatos si valoros pentru ei si pentru cei din jur.

Jupiter este o planeta pretentioasa si in momentul in care se instaleaza intr-un domeniu de viata, doreste sa ne punem in regula din punct de vedere etic cu ceea ce facem in acel domeniu. Fiind vorba de munca, ati dori sa fiti multumiti de activitatea voastra, nu numai pentru ca va faceti corect datoria, ci si sa fiti multumiti social, daca se poate. Are vreo relevanta contributia voastra prin munca pe care o depuneti? Puteti face in asa fel incat sa fie mai important si sa va aduceti o contributie mai mare sau puteti sa fiti mai impacati moral cu ceea ce faceti? Va pune in demnitate activitatea voastra profesionala? Poate fi de asemenea momentul in care multi dintre voi vor sa expansioneze profesional, in sensul de a se desavarsi, de a acumula mai multa experienta, de a aduce mai multa cunoastere in activitatea lor, astfel incat sa lucreze mai inteligent.

Momentele cele mai intense in zona muncii, apar odata cu a doua jumatate a primaverii, cand planete importante se instaleaza aici. Asta se intampla dupa 15 aprilie, cand avem parte de un trend planetar foarte frumos, iar Marte se instaleaza in Taur. Este un tranzit foarte valoros intre 11 mai si 20 iunie. Acest tranzit aduce mai multa competitivitate, dorinta de a lupta, poate de a lupta cu sefii pentru a impune solutii mai economice, solutii mai eficiente. S-ar putea sa vi se ceara, pentru cei care au fost mai lenesi, mai comozi, sau care s-au eschivat de la treburile mai grele, prezenta si implicare. N-ar trebui sa va coditi, pentru ca este un tranzit foarte frumos, care promite roade foarte bune, daca voi intr-adevar sunteti acolo, cot la cot cu colegii vostri.

Pe de alta parte, Marte in Taur, asa cum am spus, intre 11 mai si 20 iunie vorbeste de spirit de initiativa. Trebuie sa fiti un pic mai indrazneti si sa veniti cu solutii mai ingenioase, sa va implicati in munca, sa hotarati cat de importanta este munca pentru voi. Poate trebuie sa renuntati la alte lucruri pentru a va indeplini sarcinile, pentru a stabili clar ce vreti sa castigati de pe urma muncii voastre, atat financiar, dar si sub alte forme. Este bine sa va clarificati in privinta acestor roade – ce asteptati de la munca voastra, ce trebuie sa dati pentru a obtine lucrurile pe care le doriti.

Asa incat, a doua jumatate a primaverii este intensa, este alerta si vorbeste de activitati numeroase, de munca depusa, poate chiar si de efort fizic, pentru ca trebuie sa rezistati la consumul existent in zona profesionala. V-as recomanda sa evitati luptele care risca sa ajunga in zona juridica. Lupte pot fi, pentru ca de fiecare data cand Marte este implicat intr-un domeniu de viata (vine si Jupiter din 5 iunie), se pot isca conflicte. Exista entuziasm si orgolii si chiar o anumita pozitie care trebuie respectata. Asa ca nu se pot evita confruntarile, dar ideea este ca ele sa devina constructive, sa urmareasca un bine pentru toata lumea, sa urmareasca un obiectiv concret si sa nu fie doar confruntari de orgolii.

Exista un moment in zona mai-iunie care va poate pune pe ganduri: cei care nu au muncit suficient, cei care nu si-au castigat in perioada 2007-2009 o pozitie incontestabila la locul de munca, pot simti mici cutremure.

Un alt moment interesant in zona profesionala, este retrogradarea lui Jupiter, intre 30 august si 25 decembrie, retrogradare care vorbeste despre faptul ca initiativele profesionale din iunie, iulie si august sunt reconsiderate. Proiectele in care v-ati implicat la inceputul lunilor de vara, s-ar putea sa fie reconsiderate toamna si iarna, nu neaparat ca nu sunt niste proiecte corecte, dar conditiile de lucru, chiar si ideile pe care ati pornit, trebuie putin ajustate.

Jupiter este extravagant si entuziast, vrea foarte mult, se arunca departe, dar dupa aceea viata vine si ordoneaza toata aceasta activitate. Trebuie sa tineti cont de retrogradarea lui Jupiter, pentru a va pune in regula din punct de vedere administrativ si legal toata activitatea pe care o desfasurati.  Este o retrogradare benefica, care v-ar putea scuti in a doua jumatate a anului 2012 si in prima jumatate a anului 2013 de neplaceri juridice in zona muncii, mai ales in ceea ce priveste colaboratorii si parteneriatele, asa ca este foarte bine sa profitati in perioada septembrie-decembrie 2011 de Jupiter retrograd, care vine si pune la punct ce s-a scapat, neglijentele chiar contractuale, neglijentele de organizare, sau alte scapari. Aveti chiar sansa sa lamuriti multe aspecte ce riscau sa se propage, asa, neintelese sau cu deficiente.

Un alt tranzit important este intrarea lui Marte in Fecioara, dupa 12 noiembrie, un tranzit bun, pentru ca acolo va retrograda Marte. Se va afla in Fecioara, in zona carierei pana pe 2 iulie 2012 si va retrograda in iarna-primavara lui 2012. De ce este important? Actiunile pe care le intreprindeti in noiembrie si decembrie trebuie bine gandite, dar ar fi bine sa va lasati o marja de siguranta, pentru ca este foarte posibil sa veniti cu noi ajustari in martie-aprilie 2012. Functiile care vi se propun, actiunile pe care le intreprindeti, deciziile pe care le luati, pozitia pe care o adoptati, opiniile pe care le aveti, relatiile pe care le dezvoltati in zona profesionala, in noiembrie si decembrie 2011, pot fi regandite, ajustate sau intrerupte in martie-aprilie 2012, cand Marte va fi retrograd in aceasta zona si vizeaza exact actiunile de pe final de 2011. Asa incat trebuie sa fiti atenti la raporturile voastre cu sefii – ce va propun, in ce combinatii intrati – pentru ca lucrurile acestea s-ar putea sa evolueze in timp, sa descoperiti diverse informatii discrete, care poate ca nu va erau destinate (si in felul acesta va remodelati pozitia).

Asa incat noiembrie si decembrie sunt luni importante pentru cariera, iar provocarea cea mai mare ar fi sa acceptati un proiect indraznet, foarte solicitant, sau o functie care va solicita. Acestea nu sunt de respins, dar trebuie sa tineti cont ca optica si datele pe care le aveti la final de 2011, s-ar putea sa se schimbe in martie-aprilie 2012 si sa va permiteti o revizuire atunci.

CAPRICORN 2011

2011 poate fi un an destul de complicat si de solicitant in planul carierei. Asta datorita faptului ca planeta care va guverneaza, Saturn, s-a instalat acolo si va trona pana in toamna lui 2012.

Saturn in Balanta dicteaza multe actiuni si alegeri pe care le veti lua pana in toamna lui 2012, privind realizarea in viata, sentimentul de implinire profesionala, dar poate viza si alte decizii majore care vor atinge, prin recul, zona muncii. Este un tranzit pretentios, care se petrece o data la treizeci de ani, de aceea si evenimentele sunt de asteptat sa fie importante. Nevoia de siguranta si de stabilitate este foarte mare, poate tocmai de aceea unii dintre voi hotarasc sa faca schimbari pentru a-si gasi un loc mai bun, mai statornic si mai stabil.

Este un 2011 intens si solicitant, dar v-ati mai intalnit cu aceasta stare in 2010, cand s-a creat cruce cosmica pe semne cardinale iar zodia voastra alaturi de Balanta, Rac si Berbec a fost prinsa pe aceasta cruce. Perioada mai-iulie-august 2010 a putut sa va sugereze genul de schimbari care bat la usa, unii poate le-au facut si ramane se le desavarseasca in 2011, altii poate le vor face de acum incolo.

Saturn in Balanta doreste sa fiti foarte buni profesionisti, sa aveti autoritate profesionala, sa stiti la ce sa va asteptati si de la voi si de la ceilalti, sa stiti ce sa cereti de la voi si de la ceilalti, sa va aparati functia, drepturile, pozitia, experienta, efortul pe care l-ati depus pana acum. Sa vi le aparati nu cu furie, ci cu consecventa si cu argumente.

De fapt, Saturn in zona carierei vorbeste mai mult de pastrarea pozitiei, dar aceasta pastrare a pozitiei poate implica anumite schimbari strategice, noi tactici pe care trebuie sa le aplicati pentru a ramane in functie, de exemplu. Trebuie sa incepeti sa ganditi altfel, sa abordati oamenii altfel, sa va modernizati pentru a tine pasul cu vremurile. Cei care vor face lucrul acesta pot sa-si consolideze pozitia la locul de munca. Cei care nu-l vor face si tind sa devina retrograzi, incapsulati in propriile lor opinii, s-ar putea sa nu mai gaseasca puntile intre ei si liderii lor, intre ei si colegii lor.

Un tranzit important este intrarea lui Marte in Gemeni intre 20 iunie-30 august, un tranzit ambitios, care poate aduce foarte multe discutii. Poate discutii pe marginea unor proiecte, a unor idei sau solutii cu care veniti sau vin si cei din jurul vostru. Trebuie sa stiti sa colaborati cu oamenii din preajma voastra, sa stiti sa-i ascultati. Preambulul se face inca din mai-iunie, cand alte planete ale comunicarii, ale afabilitatii, ale legaturilor profesionale si spiritului de echipa se instaleaza in zona muncii. Vi se cere inca din mai, sa plecati mai mult urechea la ce au ceilalti de spus, sa instituiti un dialog mai sincer si mai deschis, sa va ajutati mai mult cu persoanele tinere, care trebuie sa simta in voi un sprijin, fie ca le ghidati, fie ca cooperati cu ele.

Perioada mai-iunie-august este extrem de dinamica in viata voastra profesionala, mai ales prin dialogurile si relatiile pe care le cultivati in acel moment. Trebuie sa stiti ca realizarile voastre se bazeaza foarte mult pe cooperare, foarte mult pe dialog. Poate ca nu gasiti solutia de prima data, dar de calitatea dialogului depinde cat de repede ajungeti la solutie. De asemenea multe demersuri profesionale necesita o atentie distributiva, astfel incat sa faceti mai multe activitati deodata. Nu va place, dar s-ar putea sa se intample lucrul acesta, pentru ca planetele se afla in Gemeni, iar Gemenii se disipeaza foarte usor..

Trebuie spus ca exista un trend in harta voastra, care indica faptul ca unii dintre voi pot sa schimbe contextul profesional. Pot exista schimbari in cariera fara sa le fie periclitata pozitia, dar aceste schimbari pot sugera o mutare intr-un alt oras, sau intr-o alta tara. Pentru cei care isi pun problema astfel, lucrurile se intind pe o perioada mai lunga de timp – cuprinde si anul 2012. Ei pregatesc poate mai serios aceste perspective de mutare a resedintei si a lucrului in strainatate, in a doua jumatate a anului 2011, mai ales pe ultimele doua luni, care pot aduce niste informatii mai clare vis-a-vis de acest proiect.

Marte instalat in Fecioara vorbeste de zona profesionala in legatura cu strainatatea. Ori colaborati cu straini aici, unde va aflati, dar asta oricum urmeaza sa schimbe mediul profesional, ori se pune chiar problema sa plecati, sa va deplasati intr-o alta locatie. Lucrurile, in cazul acesta, se pot complica un pic pe perioada lui 2012, propunerile pot veni in noiembrie-decembrie 2011. Fiti cu bagare de seama. Este foarte important sa va documentati, iar persoana care va da informatia trebuie sa fie verificata si sa aiba credibilitate. Pentru ca informatiile pe care le aveti in noiembrie-decembrie 2011 s-ar putea sa fie infirmate in martie-aprilie 2012, sau agenda pe care v-o faceti la final de 2011, nu sta in picioare in primavara lui 2012. Asa incat lasati-va o marja pentru erorile care se fac, pentru intentiile lipsite de onestitate, pentru surprizele pe care viata le aduce.

In tot cazul, exista legaturi puternice cu strainatatea in zona muncii, pe final de an 2011, care vor fi lamurite abia in 2012.

    Asa incat, anul 2011 este un an incitant in plan profesional, mai mult pentru deschiderile pe care le poate aduce, pentru oportunitatile pe care le descrie. Trebuie  sa fiti cu bagare de seama, sa valorificati sansele cat mai bine cu putinta, dar mai ales sa analizati conditiile noi de lucru care se prefigureaza.

VARSATOR 2011

Anul 2011, desi nu plaseaza planete foarte importante in zona carierei, indirect, vizeaza acest domeniu si va invita sa actionati pentru a putea sa creati un trend bun pentru voi mai tarziu, in perioada 20132015, cand veti avea intr-adevar un tranzit istoric prin prezenta lui Saturn in zona prestigiului, afirmarii si carierei – un tranzit ce se iveste o data la treizeci de ani.

Se poate spune ca n-ar fi rau sa incepeti sa va faceti vara sanie. Sunt cateva momente in sensul acesta. Inainte de a va spune care sunt aspectele planetare favorabile in 2011, as vrea sa verificam un pic un tranzit si anume prezenta lui Jupiter in zodia voastra, in 2009, iarasi un tranzit care se produce o data la doisprezece ani si care ar fi trebuit sa va dea curaj si aripi foarte mari.

Pentru 2011 si pentru anul 2012, un tranzit foarte valoros este cel al lui Saturn in Balanta. Nu ocupa zona carierei, nu vorbeste direct de cariera, ci vorbeste mai curand de pregatire si de studii. Dar aceste studii pot sta la baza proiectelor profesionale viitoare sau a unei schimbari pe care o puteti face in plan profesional. Nu o schimbare de profesie, de loc de munca, ci a felului in care va abordati activitatea profesionala, calitatea ca profesionisti.

Saturn in Balanta vorbeste de studii, de desavarsire, de slefuire, de educatie. S-ar putea ca unii dintre voi sa aiba nevoie de indrumarea unui profesor, a unui maestru, a unui ghid in plan profesional sau de alte persoane ce va pot impartasi din experienta lor, care va pot lua sub aripa lor ocrotitoare sau cu care puteti colabora.

Pe de alta parte, se poate spune in acest sens ca 2011 deschide mai curand posibilitatea unei instruiri foarte valoroase si inalte, de pe urma careia obtineti macar o recomandare, daca nu o diploma care este recunoscuta si onorata in mediul profesional. Cei care accepta ca nu stiu totul sau cei care vor sa se desavarseasca si sa afle si mai mult, sunt foarte castigati pentru ca eforturile le vor fi rasplatite.

Se poate spune ca in 2011 si chiar in 2012, studiile pe care le aprofundati reprezinta trambulina catre succesul in cariera. Este un 2011 in care intalniti planeta Pluton in Capricorn, care formeaza un tranzit greu pana in 2024, plasand un zgomot de fond in zona muncii. Nu aduce neaparat niste evenimente, ci mai curand vorbeste de modul profund in care abordati munca. 

            Pluton este un alchimist, un transformator. In sensul acesta, se poate spune ca scopurile si tintele voastre in domeniul profesional va forteaza sa va desavarsiti, sa deveniti persoane mai bune, sa fiti mai profunzi cu voi insiva, sa va dati seama care sunt nevoile voastre reale, sa va masurati ambitiile.      

                 Ma gandesc daca este cazul sa mergeti pe firul ambitiilor de reusita, realizare si faima. Orice fel de solicitare sau de provocare relationala in domeniul profesional va obliga sa fiti mai receptivi, mai sensibili, mai meditativi, mai introspectivi, sa analizati mai bine lucrurile din toate perspectivele, si mai ales in cauzalitatea lor. De ce se intampla ce se intampla, de ce atrageti anumiti colaboratori, de ce obtineti doar anumite rezultate la locul de munca?

Dar Pluton in Capricorn este un tranzit mare si nu dicteaza un eveniment punctual, ci doar va spune ca de prin 2010 este cazul sa fiti un pic mai profunzi cu tot ce inseamna activitate profesionala si mediu profesional si sa intelegeti ca provocarile din zona carierei va ajuta cumva sa deveniti oameni mai buni, sa deveniti mai umani, sa va cunoasteti limitele si sa negociati cu ele. Unele trebuie depasite, altele trebuie mai bine cunoscute. 

2011 aduce un prim tranzit valoros inca de la inceputul anului, cu mai multe planete in zodia voastra, planete care nu vorbesc explicit despre cariera, dar vorbesc cumva de efortul pe care il depuneti pentru a va impune in mediul vostru, mai ales acolo unde vreti sa dominati, deci vorbim printre altele si de cariera. 

Dupa 17 ianuarie, Marte se instaleaza zodia voastra si ramane acolo pana pe 23 februarie, alaturi de Mercur si Soare. Este o concentrare de planete care vorbeste de faptul ca aveti suficienta energie, darzenie, insistenta, curaj, insolenta astfel incat sa va urmati ideile, impulsurile, opiniile.Astfel incat sa aveti luari de pozitie extrem de vizibile sau extrem de virulente –  lucrul acesta poate fi de bun augur acolo unde avansarea necesita lupta. 

Dar nu este vorba de o schimbare rapida si directa, ci ca urmare a unor actiuni pe care le intreprindeti in zona educatiei. 

Un alt tranzit valoros este prezenta lui Marte in Rac, in zona muncii, aspect ce indica foarte multa darzenie si insistenta pe proiectele pe care le aveti in desfasurare. Trebuie sa fiti foarte organizati, sa aveti o lista de prioritati de care sa va tineti, pentru ca nu trebuie sa amestecati lucrurile, e important sa duceti la bun sfarsit orice sarcina de care va apucati, din mai multe motive: s-ar putea ca unele persoane importante pentru voi, de la locul de munca, sau alti colaboratori si asociati, sa fie cu ochii pe rezultatele muncii voastre. De aceea este bine sa fiti extrem de exigenti cu voi insiva, sa dati rezultate foarte bune. 

Marte se instaleaza in Rac intre 4 august si 19 septembrie, si poate anunta lupte profesionale, efort deosebit, o ierarhie care jeneaza. Va trebui sa faceti eforturi, sa intelegeti ratiunea unor pozitii pe care le iau oamenii de langa voi si sa respectati nu doar orgoliile, ci si diverse structuri administrative peste care nu puteti trece. Sa va faceti loc printre ele si sa nu va mai suparati atat pentru franele pe care un sistem mare, birocratia, le poate pune in calea activitatii voastre, pentru ca pierzand timpul cu nemultumirea, nu mai avansati. 

Asadar 2011 este un an care mai curand prepara succesul din 20132015!

PESTI 2011

    Apare un tranzit specific pentru 2011, din februarie, in care Destinul e pozitionat in zona carierei, in Sagetator – sentimentul de implinire troneaza toate activitatile voastre. Vorbim de implinire profesionala, de etica profesionala pe care o respectati, de grija cu care va faceti datoria, dar si de sentimentul ca va aflati la locul potrivit, ca faceti intr-adevar activitatea care va defineste, va innobileaza.

Pentru cei mai tineri, care nu si-au ales inca un drum in viata, acest marcator astrologic fixat in zona carierei poate fi foarte motivant, ei pot sa-si aleaga un drum care ii reprezinta. Toata lumea isi doreste faima, dar 2011 nu incurajeaza loviturile mari si un castig rapid. Mai curand va orienteaza catre o constructie serioasa, inceputa cu entuziasm si poate cu prea multa forfota emotionala, care va onoreaza pe termen lung. Astfel, trebuie sa fiti atenti la drumul pe care il alegeti, pasii pe care ii faceti, oamenii cu care va insotiti si viziunea pe care o aveti vis-a-vis de tot ce inseamna realizare si implinire profesionala.

Asa incat foarte multi Pesti vor fi extrem de motivati sa se realizeze in 2011 si vor depune eforturi in acest sens. Vor dori si sa castige foarte bine, mai ales in prima jumatate a anului. Astfel, pun la bataie toata paleta de abilitati practice.

Primul tranzit interesant in 2011 este instalarea lui Marte in zodia voastra, intre 23 februarie-1 aprilie. Primavara face ca zodia voastra sa fie puternic traversata de planete si in felul acesta sa va dea si forta, si aplomb, si dorinta de a va afirma, de a va reliefa. Zona de curaj si de initiativa este la inceputul anului. Incepand cu februarie, martie, aprilie, aveti toate sansele sa porniti foarte bine la drum, cu multa incredere in propriile forte. Este minunat ca se intampla asa, pentru ca actiunile decisive ale anului 2011 se regasesc aici, in aceasta determinare si motivatie pe care o aveti din lunile de primavara.   

Chiar daca, in special de anul trecut si pana pe 24 martie, Luna Neagra sta in zodia voastra, nu inseamna ca nu aveti forta sa faceti ceea ce v-ati propus.  Luna Neagra va da din 28 iunie 2010 pana pe 24 martie 2011, sentimentul ca nu mai aveti timp, ca nu ati facut destul pana acum pentru voi, ca nu ati aratat destul cine sunteti, ca nu v-ati implicat destul, nu ati actionat cat a trebuit. Acest sentiment, ca nu ati fost adecvati cu provocarile vietii, ca nu ati fost mai ambitiosi, va motorizeaza foarte puternic la inceputul anului 2011– si nu este rau deloc. Chiar daca Luna Neagra a fost in zodia voastra si chiar daca multi Pesti s-au speriat, ei bine, nu a fost decat un motiv ca, dorind sa dati tot ce aveti mai bun, sa va mobilizati pentru a merge catre limita superioara a posibilitatilor voastre.

Prezenta lui Marte in Gemeni intre 20 iunie-30 august nu se adreseaza carierei, ci investigarii puterii interioare. Asta inseamna ca este un prilej foarte potrivit pentru a vedea la ce puteti renunta si ce este foarte important pentru voi, ce vreti sa pastrati, ce amintiri si relatii lasati in urma, cu ce persoane nu mai colaborati. Se face o organizare a vietii si va puteti da seama in vara catre ce tinte va indreptati de acum incolo, care sunt noile voastre obiective.

Un urmator tranzit foarte valoros este Marte in Leu, 18 septembrie-18 noiembrie. Se poate spune ca aceasta perioada cere, intr-adevar, mai mult efort de expresie, de exprimare, de curaj, de atitudine, de opinie. Va trebui sa fiti vizibili in momentul acela. Poate astfel descoperiti care sunt zonele voastre de umbra, daca nu cumva ati intrat intr-un con de umbra, daca v-ati pozitionat corect, astfel incat sa va puteti pune in lumina. Este un tranzit care solicita multa energie, implicare, entuziasm, mult avant. Nu prea puteti rezolva sarcinile de serviciu nu prea puteti sa va implicati in proiecte in care nu credeti, numai asa, ca sa castigati bani, sau ca sa fiti si voi prinsi intr-o echipa. Marte in Leu cere foarte mult entuziasm si foarte multa insufletire. Trebuie sa puneti inima in ceea ce faceti – veti descoperi zonele care va inspira din munca voastra.

 Aveti datoria in septembrie, octombrie, noiembrie, sa descoperiti care sunt zonele de entuziasm si inspiratie din munca voastra – si pe acelea sa mergeti! Mai mult decat atat, puteti sa aduceti in activitatea voastra profesionala ceva din zona particulara si informala: obiceiuri de viata, hobby-uri, o pasiune, cunostinte colaterale pe care le aveti, activitati care va plac. Cumva, va imbogatiti mediul profesional cu aceasta largire a sferei de activitate, cu alte ocupatii sau cu o abordare mult mai senina si lejera.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un răspuns to “HOROSCOP CARIERA 2011”

  1. Marilena Cimpoesu Says:

    Totul este adevarat,la zodia Pesti! Va iubesc!sinteti un inger…….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: