Renuntare vs. Perseverenta

Am intalnit in randul persoanelor cu care lucrez atitudinea de abandonare, de renuntare a cautarii unui loc de munca, de cele mai multe ori doar in baza experientelor anterioare.

Fie ca sunt tineri absolventi care nu au experienta profesionala care au aplicat la cateva joburi si nu au fost selectati, fie ca sunt profesionisti cu ani de experienta in spate, dar care au avut parte si de interviuri care nu au mers foarte bine, am observat ca in proportie de circa 15% exista aceasta atitudine de a renunta la cautari.

Ba mai mult, chiar in fata joburilor indicate isi gasesc scuza ca este nevoie de experienta ( chiar daca anuntul de angajare nu precizeaza) si nu sunt dispusi nici macar sa afle detalii despre acel job.

Dar daca renunti ce rezolvi?

Vei fi contactat de angajator?

Vei avea mai multe sanse de a te angaja?

In niciun caz.

De aceea ii sfatuiesc pe cei cu care lucrez, fie tineri, fie maturi sa uite experientele interviurilor anterioare si sa trateze fiecare interviu ca o noua sansa de a demonstra angajatorului/ recrutorului/ patronului de afacere ca sunt persoana potrivita pentru postul cautat.

Sigur ca am si satisfactia de a lucra cu persoane foarte active si implicate in procesul de cautare a unui job, cu care gasesc noi metode de abordare a angajatorilor si a pietei muncii.

Sunt persoane perseverente, ambitoase, dedicate propriului obiectiv profesional si determinate sa nu se lase invinse de un interviu pe care nu l-au luat. Sunt cei care stiu ca numai continuand cautarea activa vor gasi jobul dorit.

Sunt acele persoane care ma anunta ca s-au angajat la numai o luna de cand am inceput sa lucram impreuna pe partea de consiliere de cariera.

Iar in 90% din cazuri acest lucru este rezultatul propriei implicari in procesul de cautare activa a unui job adecvat.

Felicitari si mult succes pe mai departe!

Voi din care categorie faceti parte: sunteti dintre cei care renunta usor sau sunteti perseverenti?

Comanda acum Programul de Studiu Individual PLAN de CARIERA!

Detalii pe http://ZonaWellness.wordpress.com/programul-plan-de-cariera/

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 răspunsuri to “Renuntare vs. Perseverenta”

  1. Toma Says:

    Desi nu sunt la inceput, nu mai sunt la fel de entuziast la gandul unui alt job. Este si o problema de mentalitate, la noi predomina influentele americane spre deosebire de afinitatile proprii spre valorile japoneze. A-mi schimba jobul acum inseamna a renunta la o parte din mine, sa mor putin si zona de comfort plus stabilitate pe care o am acum nu poate fi schimbata mercantilist cu chinurile unui nou inceput. Sunt si acum dezavantaje insa le cunosc si mi le accept pentru ca personalitatea mea s-a format dupa calapodul unei datorii de indeplinit si nu dupa o viata in care fiecare face ce vrea. Nu cred ca asi putea trai intr-o lume in care toti ar face ce vor.
    Cam asta e punctul meu de vedere. Cu sincere strangeri de mana
    Ionut-Filip.

  2. Sorin Says:

    Perseverenta e o calitate a oamenilor de succes, doar asa ai sansa sa faci ceva in viata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: