Cand ai nevoie de un COACH?

Multe persoane m-au întrebat acest lucru. Când are cineva nevoie şi cum poate ajuta acesta respectiva persoană să îşi rezolve o problemă?   CV

Sunt dealtfel întrebări pertinente, aşa că vom căuta să le lămurim împreună. Cui vă adresaţi atunci când aveţi o problemă de rezolvat?

Dacă sunt probleme de suflet sau de la locul de muncă, cel mai adesea acestea sunt discutate cu o bună prietenă la care căutaţi sfat şi ajutor, iar aceasta are un cuvânt bun pentru voi sau chiar un sfat. Dar nu întotdeauna sau toate tipurile de situaţii cu care vă confruntaţi pot găsi rezolvare rapidă doar în urma unei discuţii între prietene. Şi atunci când problema vă depăşeşte apelaţi la sfatul unui specialist psiholog.

De obicei când o persoană are o problemă care o frământă şi căreia nu reuşeşte să-i facă faţă singură, se adresează unui psiholog. Acesta investighează de cele mai multe ori trecutul persoanei pentru a vedea dacă există o traumă sau o suferinţă nerezolvată ce generează ulterioare probleme chiar şi mulţi ani după acel eveniment. Acest lucru se întâmplă în cazul unor suferinţe mai mari care sunt rezolvate prin acceptarea, împăcarea cu cineva sau cu o situaţie din trecut. În psihologie se pleacă de la evenimente din trecut, prin a căror rezolvare se găseşte şi soluţia pentru problemele actuale. Vorbim aici de depresii, stări de apatie, respingerea mediului social şi altele.

Dar când ai o situaţie care nu este foarte gravă, cum ar fi controlul greutăţii, probleme sentimentale, necesitatea sau dorinţa de a schimba jobul, atunci poţi apela cu încredere la un specialist în coaching care să te îndrume cum să îţi găseşti cele mai bune răspunsuri pentru situaţia ta.

Prin coaching vei avea parte de o relaţie de parteneriat, de co-creare a unui viitor aşa cum ţi-l doreşti tu. Coachul nu va investiga niciodată situaţii din trecut, ci, pornind de la realitatea actuală vei ajunge împreună cu el prin co-ghidare să îţi realizezi obiectivul pe care ţi l-ai propus. Tu vei fi realizatorul şi autorul viitorului tău, cu ajutorul unei asistări profesioniste din partea coachului, conform propriilor tale aspiraţii. Te vei bucura astfel de beneficiile pe care coachingul le poate aduce în viaţa ta, apelând la un coach specializat în situaţia cu care te confrunţi tu.

De obicei, cei mai mulţi coach sunt şi Life şi Career coach, deoarece expertiza lor le-a permis obţinerea de rezultate în ambele domenii, dar există şi coach specializaţi de genul Career Transition coach, Life Coach, Wellness coach, Executive / Business coach, Marketing coach, Health / Nutrition coach, Couple coach şi altele. Am utilizat denumirile originale din engleză, deoarece în America a apărut această profesie complexă. Coachul apelează la o serie de competenţe profesionale, specifice numai aceste meserii pentru a te ajuta să obţii rezultatele pe care ţi le doreşti şi să trăieşti astfel viaţa la care visezi.

Dacă doreşti să îţi schimbi jobul un Career coach sau un Career Transition coach te poate ajuta să găseşti acele soluţii care să funcţioneze cât mai bine pentru tine, dar nu îţi va găsi el job. Rolul său este acela de a te însoţi pe parcursul procesului tău de identificare a unui domeniu care să iţi aducă satisfacţii profesionale, să determinaţi împreună modalităţile prin care îţi poţi găsi sau crea acel job dorit, dar găsirea soluţiei este procesul pe care tu, prin voinţa, dorinţa, conştiinciozitatea şi mobilizarea proprie îl vei realiza. Coacul te va asista pe tot parcursul procesului, dar succesul va fi rezultatul acţiunilor şi implicării tale.

Dacă doreşti să slăbeşti câteva kilograme sau să te menţii în formă, să ai o stare de sănătate şi psihică bună, atunci un Wellness coach sau un Health & Nutrition coach ( coach de sănătate şi nutriţie) te pot ajuta cel mai bine.

Dacă treci prin drama unei despărţiri sau ai probleme de cuplu, atunci un coach pe probleme sentimentale, un  Life coach sau Couple coach( coach de cuplu) te pot ajuta. Toţi aceşti coach vă vor ajuta să creaţi împreună şi să urmaţi programe personalizate pentru tipul de situaţie cu care voi vă confruntaţi. Satisfacţia cea mai mare o veţi avea la sfârşitul cestor sesiuni sau programe personalizate când veţi constata că v-aţi atins obiectivele propuse şi viaţa voastră se va îmbunătăţi considerabil.

Pentru a avea propria părere despre modul în care coachingul vă poate schimba viaţa în bine, apelaţi la un coach atunci când doriţi să aduceţi o îmbunătăţire în viaţa voastră!

Şi nu uitaţi să puneţi la bătaie toată voinţa de care puteţi da dovadă! Mult succes!

Poate va intereseaza:

https://zonawellness.wordpress.com/consiliere-online/

https://zonawellness.wordpress.com/programul-schimbarea-in-cariera/

https://zonawellness.wordpress.com/2016/02/29/cum-sa-scapi-de-fricile-tale/

Cu mare drag,

CRISTINA TOMA

COACH, TRAINER & SPEAKER in curs de CERTIFICARE JOHN MAXWELL.
SENIOR CONSULTANT CARIERA

CONSILIER DEZVOLTARE PERSONALA Autorizat.

Un răspuns to “Cand ai nevoie de un COACH?”

  1. Conferinta Coaching 2011 « Zonawellness Blog Says:

    […] Citeste si https://zonawellness.wordpress.com/cand-ai-nevoie-de-un-coach/ […]

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat: